Kortrapporterna sammanfattar resultat och slutsatser från syntesrapporten om förvar och alternativ till förvar i EU-länderna.
Denna jämförande EMN-studie är baserad på nationella rapporter från 25 EU-länder. Den ger en översikt över hur länderna arbetar med att förvar och alternativ till förvar. Studien omfattar perioden 2015–2020.
EMN Inform Third-country national victims of trafficking in human beings: detection, identification and protection Pdf, 100.8 kB, öppnas i nytt fönster.
EMN Flash Third-country national victims of trafficking in human beings: detection, identification and protection Pdf, 61.8 kB, öppnas i nytt fönster.
Kortrapporterna sammanfattar resultat och slutsatser från syntesrapporten om människohandel i EU-länderna samt Norge och Georgien.
Rapporten beskriver regelverk och utvecklingen i Sverige gällande identifiering och skydd för offer för människohandel. Studien omfattar perioden 2015-2020.
Denna jämförande EMN-studie är baserad på nationella rapporter från 25 EU-länder samt Norge och Georgien. Den ger en översikt över hur länderna arbetar med att identifiera och skydda offer för människohandel. Studien omfattar perioden 2015-2020.
Denna kortrapport visar och ger exempel på hur EU-länder och ett antal andra länder arbetar med nya teknologier, digitalisering och artificiell intelligens när de hanterar ansökningar om uppehållstillstånd, medborgarskap och asyl. Rapporten har tagits fram av EMN i samarbete med OECD.
Syftet med rapporten är att belysa regelverk och praxis i Sverige, vilka åtgärder som finns på plats för att motverka irreguljär vistelse och vilka aktörer som samverkar på området. Rapporten visar också vilka rättigheter tredjelandsmedborgare har som saknar nödvändiga tillstånd och som har befunnit sig i en sådan situation under en längre period.
Kortrapporterna sammanfattar resultat och slutsatser från syntesrapporten, skillnader inom EU plus Norge för tredjelandsmedborgare som saknar nödvändiga tillstånd och som har befunnit sig i en sådan situation under en längre period.
Denna jämförande studie baseras på nationella rapporter från 25 EU-medlemsstater plus Norge. Den belyser skillnader inom EU plus Norge för tredjelandsmedborgare som saknar nödvändiga tillstånd och som har befunnit sig i en sådan situation under en längre period. Syftet med studien är att belysa regelverk och praxis inom EU plus Norge, vilka åtgärder som finns på plats för att motverka irreguljär vistelse och vilka aktörer som samverkar på området.
Denna kortrapport beskriver hur EMN-länderna arbetar med bilaterala ”talangpartnerskap” med tredje länder för att hitta utländsk arbetskraft. Rapporten tar också upp exempel på kompletterande lagliga vägar för skyddsbehövande.