Till EMN:s startsida
EU
Till Migrationsverkets webbplats

Nya språk i EMN:s Glossary

EMN har under senare år fått flera nya observatörsländer och det betyder också att flera språk tillkommer i ordlistan utöver EU-språken. Georgiska och ukrainska är nu nya språk.

EMN:s Glossary omfattar cirka 540 termer framför allt inom asyl och migration, men även integration. Förutom EU-språken (undantag danska) finns nationella översättningar av termer till norska och även georgiska och ukrainska. De georgiska och ukrainska termerna har tagits fram av EMN:s nationella kontaktpunkter i Georgien och Ukraina. Sedan Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina och aktiveringen av EU:s massflyktsdirektiv har miljoner ukrainsktalande tagits emot och fått skydd i EU-länderna. Behovet av översättning och tolkning till och från ukrainska har därefter ökat dramatiskt i medlemsländerna inklusive Sverige. De ukrainska termerna i EMN:s Glossary blir en viktig tillgång för myndigheter, civilsamhälle och enskilda för att underlätta kommunikationen och förståelsen.

Sök i EMN:s Asylum and Migration Glossary 9.0 på EMN:s europeiska webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Notera att georgiska i EMN:s Glossary har språkkoden ”KA” och ukrainska ”UK”, enligt ISO:s språkkoder.